רכיבים
- 600 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
- 30 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה
- 1/2 בצל צהוב קטן, פרוס דק
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול במים בגובה של 5 ס"מ - רצוי שזה יהיה סיר אידוי ממתכת וכשהמים רותחים, מניחים את תפוחי האדמה בסל האידוי שמצורף לסיר, מתבלים אותם במלח, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8-10 דקות עד לריכוך.
אם אין לכם סיר אידוי, מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במשך 10-15 דקות, עד שהם רכים.
2. מוציאים את תפוחי האדמה לצלחת גדולה, נותנים להם להצטנן מעט ואז מועכים אותם בעזרת תחתית של כוס או קערה.
3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים בשכבה אחת (עובדים בקבוצות, אם צריך), מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 5 דקות מכל צד, עד להשחמה טובה ופריכות. מוציאים את תפוחי האדמה לקערת הגשה.
4. לאותה מחבת, מוסיפים את החמאה או תחליף החמאה, וכשעולות בועות, מוסיפים את פרוסות הבצל בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן זהובות ופריכות.
5. מכבים את האש, מוסיפים צ'ילי גרוס, מערבבים היטב ושופכים את תכולת המחבת על תפוחי האדמה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים בעוד קצת מלח גס ומגישים מיד.