כיכר השבת
מה אוכלים היום?

כך תכינו ממולאים מדהימים כמו מקצוענים

אין כמו סיר של ממולאים עסיסיים ברוטב חם כדי לעטוף את הבית בארומה נוסטלגית מתוקה ששווה כל דקת עבודה. מלי יהודיוף עם מתכון לפלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול שמתבשלים היטב על רוטב עגבניות (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
פלפלים ממולאים באורז עם רוטב עגבניות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8-10 גמבות ופלפלים צהובים, שטופים היטב, החלק העליון חתוך והליבה נקייה, ללא זרעים
  • 4 כוסות אורז בסמטי (לא מבושל)
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ
  • 200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
  • 2 עגבניות, קצוצות דק דק
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר, מגורד דק
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות + 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כף + 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שטוחות מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז בסיר עם 6 כוסות מים וכף מלח אחת, עד לדרגת אל דנטה (חצי בישול) במשך 7-10 דקות. מסירים מהאש ומסננים את האורז מנוזלים.

2. בקערה גדולה, מניחים את האורז המסונן, עשבי התיבול הקצוצים, 100 גרם רסק עגבניות (קופסה אחת), הגזר המגורד, עגבנייה אחת קצוצה היטב, 2 שיני שום קצוצות וניתן להוסיף 1/4 כוס בצל מטוגן. יוצקים על הכל 1/2 כוס שמן ומתבלים ב-2 כפות פפריקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות שטוחות מלח ומערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ביד נדיבה.

4. לסיר סוטאז' רחב על אש בינונית, יוצקים את רסק העגבניות שנותר ו-1/2 כוס שמן. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, מטגנים אותן קלות ואז מוסיפים את העגבנייה הקצוצה השנייה ו-2 כוסות מים רותחים ומתבלים ב-1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פפריקה, פלפל שחור וכמון.

5. מערבבים את הרוטב, מסדרים בתוכו את הפלפלים הממולאים כשהם עומדים צפוף ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.

6. השלב הבא אופציונלי - אך ממש לא כדאי לוותר עליו: בעזרת 2 כפות, מעבירים בעדינים כל פלפל לתבנית חסינת אש, יוצקים מסביב את הרוטב, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות כדי שהפלפלים יקבלו גוון שחום יפה.

(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
השפית מלי-מזל יהודיוף אחת הגדולות. פינקה אותנו בחנוכה בדובאי. זכתה להקדשת שיר ממשה לוק האגדי, שהתענג על מטעמיה. תצליחי!
ברק
1
כדי שהפלפלים יהיו שזופים ורכים מומלץ לפני המיןי באורז לאפות בתנור את הפלפלים הנקיים כשהם מרוחים בשמן רק אח"כ להמשיך, למלא ולבשל מ ו ש ל ם
פלפלים שזופים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות