רכיבים
- 1/4 כוס חמאה + עוד, לשימון התבנית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
- 3 כוסות ציר ירקות
- 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 850 גרם תפוחי אדמה, מבושלים, מגורדים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים קלות בחמאה תבנית בגודל של כ-22X33 ס"מ.
2. ממסים את החמאה על אש בינונית, בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום ומבשלים במשך 30 שניות.
3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל במשך דקה-שתיים עד שצבע הקמח הופך לשזוף. לאט לאט מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה קלה. הרוטב יתעבה כשיתחמם. ברגע שהרוטב הופך לסמיך, מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.
4. בקערה גדולה, משלבים את תפוחי האדמה והרוטב ומעבירים לתבנית המוכנה. מיישרים את החלק העליון.
5. מניחים את התבנית במרכז התנור ואופים במשך כ-50 דקות. נותנים לקדרה להתקרר מעט אך מגישים כשהיא חמה.