רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 560 גרם פטריות טריות, קצוצות דק
- 230 גרם שיבולת שועל אינסטנט (לבישול מהיר)
- 230 גרם פירורי לחם
- 100 גרם פטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 ביצים
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- שמן צמחי לטיגון
- 680 גרם רוטב עגבניות ביתי או קנוי (צנצנת אחת)
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל במשך 7 דקות. מוסיפים את הפטריות, ומגביהים מעט את האש. מבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר שהנוזלים במחבת מתאדים, ממשיכים לבשל את הפטריות עד שהן מקבלות גוון שחום יפה.
2. מוסיפים למחבת את השום, מערבבים, מבשלים במשך דקה ומסירים מהאש. מעבירים את תכולת המחבת לקערת ערבוב ונותנים לה להצטנן.
3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים מלבד רוטב העגבניות, ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם (הטעם והמרקם רק ישתבחו).
4. בעזרת כף גלידה - או ידנית - יוצרים כדורי קציצות בגודל שווה, ומטגנים אותם בכמות קטנה של שמן עד להשחמה יפה מכל הצדדים, או שמסדרים אותם בתבנית ואופים ב-200 מעלות במשך 15 דקות.
5. יוצקים את רוטב העגבניות לסיר בינוני, מבשלים במשך דקה ומוסיפים את הקציצות. מבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מסירים מהאש ומגישים מיד, חם, לצד אורז, פסטה או כמילוי לסנדוויץ'.