![צ'יפס סלק פריך](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2016/12/18/5381b4d0-0285-11ef-97a3-e12a00cf89de__h667_w1000.jpg)
![צ'יפס סלק פריך](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2016/12/18/5381b4d0-0285-11ef-97a3-e12a00cf89de__h667_w1000.jpg)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2-4 סלקים, קלופים
- 1/4 כפית מלח
- שמן זית
אופן הכנת צ'יפס סלק פריך:
1. מחממים את התנור ל-120 מעלות, ומשמנים שתי תבניות אפייה בשמן זית.
2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בשתי התבניות המוכנות, ומשמנים את פרוסות הסלק במעט מאוד שמן זית - למטרה זו כדאי להשתמש בתרסיס שמן.
3. מתבלים במלח (ותבלינים אהובים נוספים, אם רוצים), ואופים במשך שעה ו-15 דקות את שתי התבניות יחד, על 2 מדפי תנור שונים. לאחר שעה ורבע, מחליפים את מיקומן של התבניות ואופים במשך שעה ו-15 דקות נוספות. חצי שעה לפני תום זמן האפייה, בודקים תכופות ומסירים מהתנור פרוסות שהפכו כבר לצ'יפס פריך - כדי שלא יישרפו.