רכיבים
- 1-2 ראשי כרובית
- 150 מ"ל רוטב טריאקי
- 4 כפות שומשום
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית מלח גס
- 2 כפות גרידת לימון
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק
אופן הכנת סטייק כרובית ברוטב טריאקי בתיבול גרמולטה:
1. פורסים את הכרובית ל"סטייקים" בעובי 1 ס"מ.
2. מניחים את פרוסות הכרובית בתבנית אפייה, ויוצקים מעל את רוטב הטריאקי. בזהירות שלא יתפרקו לפרחים, הופכים את הכרוביות כך שהרוטב יצפה אותן היטב. מניחים בצד ופונים להכין את שאר המרכיבים.
3. במחבת קטנה ונקייה, קולים את השומשום על חום בינוני במשך 3 דקות, עד שהם משחימים קלות ומעלים ניחוח. מנערים את המחבת לעתים קרובות, כדי שהשומשום לא יישרף. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
4. הכנת הגרמולטה: בקערה קטנה, מערבבים היטב את שמן הזית, הסוכר החום, המלח, גרידת הלימון, מיץ הלימון והכוסברה.
5. מניחים את פרוסות הכרובית על גריל חשמלי או מחבת פסים מחוממים היטב ומשומנים, ויוצקים מעל את כל רוטב הטריאקי שבתבנית. צולים במשך 3-4 דקות מעל צד, או עד שהכרוביות מקבלות פסים שחומים. מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מעל כל כרובית מהגרמולטה, מפזרים שומשום ומגישים מיד.