זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 קישוא / זוקיני גדול
- 5-6 עגבניות תמר
- 6 תפוחי אדמה קטנים בקליפה זהובה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית תימין טרי
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת טיאן ירקות:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. במנדולינה או עם סכין חדה, פורסים לעיגולים דקים ושווים בעוביים את העגבניות, תפוחי האדמה והקישוא / זוקיני.
3. מסדרים לסירוגין את הירקות בתבנית קרמיקה או פיירקס עגולה או אליפטית.
4. מפזרים את השום הכתוש על הירקות, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור, ומזלפים מעל שמן זית.
5. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים במשך 40-45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים את נייר הכסף, ואופים במשך 10-15 דקות נוספות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.