זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים
- 1 עגבנייה
- 1 בצל
- 1 גזר, מקולף
- 1 קישוא, מקולף
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל ירוק קטן
- תימין יבש
- 1 כף רסק עגבניות
- מים
- מלח ופלפל שחור
- גבינת מוצרלה מגורדת
אופן הכנת תפוחי אדמה עם ירקות אפויים בתנור:
שימו לב: המתכון המקורי אמנם חלבי, אך ניתן להכינו גם ללא הגבינה - ולקבל תוספת פרווה נהדרת.
1. חותכים לפרוסות עגולות את תפוחי האדמה, הגזר, העגבנייה והקישוא.
2. פורסים את הבצל, ומטגנים קלות במחבת - לא חובה, ניתן פשוט להוסיף אותו לתבנית, אבל זה יעשה רק טוב לטעם.
3. משמנים בשמן זית תבנית פיירקס, מוסיפים את כל הירקות, כולל הבצל המטוגן, ואת פרוסות תפוחי האדמה מניחים למעלה.
4. מערבבים בכלי קטן את רסק העגבניות עם מעט תימין יבש, השום הכתוש ומים לדילול, ויוצקים על הירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
5. מפזרים מעל הירקות מעט גבינת מוצרלה מגורדת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 20 דקות.