רכיבים
- 4 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
- 50 גרם חמאה
- שמן זית
- ענף רוזמרין
- 1-2 שיני שום
- מלח ופלפל שחור
- ענפי עירית
אופן הכנת תפוחי אדמה אקורדיון:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים את תפוחי האדמה, ומשאירים את הקליפה.
3. חותכים רצועה דקה בתחתית כל אחד מתפוחי האדמה, כך שלא יתגלגלו, ובסכין חדה, פורסים את התפו"א לפרוסות, כמעט עד הסוף, ומניחים בתבנית.
4. מחממים בסיר 4 כפות שמן זית, מקלפים את השום, ומוסיפים את השיניים בשלמותן יחד עם והרוזמרין. מבשלים יחד במשך כדקה, ומסירים מהאש.
5. פותחים את תפוחי האדמה (כמו אקורדיון), ויוצקים או מברישים בנדיבות שמן זית בין הפרוסות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
7. אופים בתנור שחומם מראש, במשך 60-70 דקות, עד שקצוות תפוחי האדמה משחימים והופכים לפריכים.
8. במקביל, ממיסים את החמאה עם השום והרוזמרין, וכשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור, מברישים אותם מיד בחמאה המומסת.
9. מגישים חם עם עירית קצוצה מעל וגבינה לבנה, שמנת או יוגורט.