רכיבים
- 2 כוסות אורז
- 1 קופסת שימורים גזר ואפונה
- 1 קופסת טונה בשמן (160 גרם), מסוננת מנוזלים
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- 3 כוסות מים רותחים
- להגשה: 1/2 כוס תירס, חופן זיתים
אופן הכנת אורז עם טונה וירקות:
רגע לפני: מנה קלילה אך מזינה, מקורית ועשירה בטעמים נפלאים: מתכון להכנת אורז עם טונה וירקות. מנה ראשונה טעימה וצבעונית עם טעם של עוד שתפתח לכם את התיאבון.
• קוצצים דק את הבצל והשום.
• מטגנים קלות את הבצל בסיר במשך 5 דקות. מוסיפים את האורז ומבשלים יחד במשך 3 דקות על אש נמוכה.
• מוסיפים לסיר את השום, האפונה והגזר והטונה, מתבלים בפפריקה ומלח ומערבבים.
• שופכים לסיר את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות.
• מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
אופן ההגשה: מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את תירס והזיתים (עדיף מגולענים ופרוסים) ומגישים. ניתן להוסיף קוביות עגבנייה או פלפל אדום ופטרוזיליה קצוצה.