רכיבים
- 1 סלק קטן, קלוף וקצוץ גס
- 1 כוס פטל קפוא
- 2 כוסות (45 גרם) עלי תרד דחוסים
- 3 שזיפים מיובשים, מושרים ב-1/2 כוס מים למשך שעה עד לילה שלם
- 1 פלח קטן של לימון כולל הקליפה (מנקים אותה היטב)
- 1-2 כפיות אבקת חלבון
- 1-2 כפיות אבקת עשב חיטה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב או מים - לגרסת הפרווה
רגע לפני, קצת על הקשר בין סלק ופירות יער לחיזוק הדם:
לפי הרפואה הסינית, "מזון בונה דם" הוא מזון שמחזק את הגוף בחומרים מזינים המובילים לשפע של דם בריא. ממש כמו ששרירי הגוף דורשים מזון מסוים כדי להתחזק, כך גם הדם. אך בניגוד לשרירים, את הדם לא מחזקים בפעילות גופנית, אלא במטבח.
תפקידו של הדם בגוף הוא להעביר חומרים מזינים וחמצן לכל תא בגוף, לפזר את חום הגוף באופן שווה ולהסיר את הפסולת והרעלים מהתאים. בשל תחלופת הדם הגבוהה בגוף, נדרשת צריכה קבועה של תזונה בריאה.
ברזל, חומצה פולית, ויטמין B-12 וחלבון הם אבני הבניין העיקריים של הדם. כל אלה פועלים בסינרגיה לחיזוק הדם. אך מלבד חומצה פולית, שלושת אבני הבניין האחרות מצויות בשפע במזונות מן החי, אך פחות בצומח. אז מה עושים כשאכילת בשר על בסיס יומי לא נשמעת כמו רעיון טוב? שייק.
אופן הכנת שייק סלק ופירות יער:
1. בבלנדר, מניחים את השזיפים ומי ההשריה שלהם ומוסיפים את שאר מרכיבי השייק. ניתן להוסיף 4-5 קוביות קרח.
2. טוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק לגמרי. טועמים ומתקנים את המתיקות / החמיצות באמצעות תוספת לימון או תמצית וניל, אם צריך.
3. יוצקים לקערה או לכוס גבוהה, מוסיפים מעל פירות יער / פירות טריים / גרגרי רימון / אגוזים קלויים או זרעים / קוקוס לא ממותק / גרנולה - ונהנים משייק בריא, טעים ואפילו יפה.