רכיבים
- 8 פרוסות כתף מנתח מס' 5 של 'נתח' (150-200 גרם לפרוסה)
- 2 בצלים, חתוכים לקוביות
- 4 גזרים, חתוכים לקוביות
- 1 ראש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
- 2 שורשי סלרי, חתוכים לקוביות
- 1 קולרבי, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, חתוכות לקוביות
- 3 מקלות סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס שמן
- 4 כוסות מים
- 1 כף מלח גס
- 1 כף פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק עוף
אופן הכנת מתכון לצלי כתף עם ירקות שורש:
רגע לפני: צלי כתף, הידוע גם כנתח מספר 5, פוליקה ומיני סטייק, נחשב לאחד מהנתחים המובחרים ביותר, ואולי המובחר שבהם. הוא רך להפליא, נפרס היטב לפרוסות דקות, והוא הנתח המועדף ביותר בעולם השפים.
משום כך, שפע המתכונים להכנתו עצום ורב. בנוסף, הנתח מתייחד ביופיו, כשבמרכזו טבוע פס הג'לטין המהווה סימן היכר מובהק לנתח 5.
1. בסיר גדול ורחב מחממים שמן ומוסיפים את כל הירקות, מטגנים תוך כדי ערבוב, במשך 15 דקות. מוציאים ושומרים בצד חצי מכמות הירקות, את החצי הנותר משטחים בצורה שווה בתוך הסיר.
2. מסדרים את פרוסות הכתף מעל הירקות בצורת רעפים, מפזרים מעל הבשר את התבלינים ומכסים בירקות שהוצאנו מהסיר בתחילת המתכון.
3. מוסיפים לסיר ארבע כוסות מים, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה, מבשלים במשך 3 שעות, בודקים שהבשר מספיק רך, ומגישים.
נתח: המותג שיוצר מהפכה בשוק הבשר המהודר
'נתח' הוא מותג בקר חדש בכשרות מהודרת של הגאון רבי אברהם רובין שליט"א הנוהג לפי כל החומרות -הן של הבית יוסף והן של הרמ"א.
מותג 'נתח' מבית חברת 'עוף ירושלים' בשילוב חברת ק.ח. בשר חלק, נוסד במטרה לחולל מהפכה צרכנית בשוק הבשר המהודר בישראל, להוכיח שלמעשה הוא בריא לא פחות מעוף, ניתן להשיגו במחיר השווה לכל כיס, לבשל אותו בקלות וליהנות מסעודות שבת וחג (ואף יום חול!) מפוארות.