סוכות חגיגי עם השפית

צפו: מוסקה חגיגית מנצחת עם בשר וחצילים

שכבות של חצילים, בשר טחון ורוטב עגבניות משובח עם עשבי תיבול. פשוט מסדרים הכל בתבנית ומשגרים לתנור - ויש לכם תוספת נהדרת לעיקרית בחג (מתכונים לחג, אוכל)

|
5
| כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחוון
  • 1 חציל גדול, פרוס לאורך
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • חופן צימוקים בהירים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות מים
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • שמן למריחה

אופן הכנת מוסקה של בשר וחצילים:

1. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומטגנים את הבשר. מתבלים במלח, פלפל לבן, קינמון ואגוז מוסקט, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים בכף עץ. מטגנים במשך 2 דקות נוספות ומסירים מהאש.

2. מורחים בשמן בנדיבות תבנית פיירקס חסינת אש, ומסדרים בתבנית את פרוסות החצילים.

3. מוסיפים את הפטרוזיליה לבשר, מערבבים, ומניחים את תערובת הבשר בשכבה אחת על פרוסות החצילים.

4. בכלי קטן, מערבבים את רסק העגבניות עם 1/2 כוס מים, מעט שמן, מלח ופלפל לבן, ויוצקים על הבשר והחצילים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 35-40 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
האם לא כדאי לשים שיכבה נוספת של פרוסות חצילים מעל הבשר ורק אח"כ רסק עגבניות? מקווה שמורן תענה תשובה תודה מראש. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נאוה
3
ארוחה בקטנה ומושלמת. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יעל
2
אני וחברותי תמיד מחכות לראות מה תביאי הפעם? תמיד דברים ישימים עם חומרים שלכולנו יש בבית, יישר כוחך, את מצילה משפחות...
מלי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות