רכיבים
- 1/2 1 ק"ג נתח אנטריקוט שלם
- שמן זית
- 1 כף רוזמרין יבש
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 2 בצלים גדולים לבנים
- 2 בצלים גדולים סגולים
- 6 גזרים
- 3 ראשי קולרבי
- 2 פקעות לפת
- 6 בטטות קטנות
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 250 גרם ערמונים בוואקום
- 4 כפות סילאן
אופן ההכנה:
רגע לפני: עיקרית עסיסית ונהדרת לשולחן השבת. המנה מרשימה מאוד, אך למעשה פשוטה להכנה ולא מסובכת בכלל: מתכון לנתח אנטריקוט צלוי ברוזמרין עם מגוון ירקות שורש ממכרים. הדבר הכי מאתגר בהכנת המנה הזו הוא קילוף הירקות.
• מצפים בנדיבות את נתח הבשר בשמן זית, מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל שחור ומניחים על גבי רשת תנור.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מקלפים וחותכים את כל הירקות לקוביות גסות, ומסדרים בתבנית חסינת אש.
• מכניסים את תבנית הירקות למסילה הנמוכה ביותר בתנור, ולמסילה שמעליה מכניסים את נתח הבשר, כך שכל נוזלי הבשר ינטפו על הירקות.
• מנמיכים את התנור ל-150 מעלות, ואופים במשך כשעתיים, עד שהירקות והבשר רכים.
• מוציאים את הירקות והבשר, מברישים את הבשר בסילאן ומחזירים את הרשת לתנור לצלייה עדינה של 10 דקות.
אופן ההגשה: מסדרים את הירקות בכלי הגשה, פורסים את הבשר לפרוסות ומניחים אותן על מצע הירקות.