רכיבים
- רולדת הודו ברשת במשקל 1.5 ק"ג
- 4 גרגרי פלפל אנגלי
- 4 עלי דפנה
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 10 שיני שום
- 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
- 4 כפות דבש
- 3 כפות רוטב סויה תמרי
- 3 כפות חמאת בוטנים
- 8 ענפי בצל ירוק
- 1 כף שומשום לבן
- 1 כף שומשום שחור
- שבבי צ'ילי חריף (אופציונלי)
אופן הכנת רולדת הודו:
רגע לפני: מנה עיקרית מיוחדת וטעימה שנותנת פרשנות אלגנטית ויפהפייה לעוף של שבת: מתכון לרולדת הודו רכה עטופה בציפוי מתקתק ממכר של סויה ודבש. בשל הרמוניית הטעמים, לא חייבים להגיש את המנה לצד כל תוספת אחרת, והיא נהדרת כמו שהיא.
• ממלאים סיר גדול ב-3 ליטרים מים, מוסיפים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והרולדה כשהיא נתונה ברשת ומרתיחים לשעתיים על אש בינונית.
• בתום הבישול, מוציאים את הרולדה מהסיר ומניחים בצד עד שהיא קרה לגמרי. מומלץ לבשל את הרולדה מראש, ולקרר אותה במקרר למשך לילה.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ומסדרים אותן בתבנית פיירקס בצורת מניפה.
• הכנת הרוטב: קוצצים דק את השום, מחממים את השמן בסיר קטן על אש בינונית, ומטגנים את השום במשך חצי דקה, עד שעולה ריח שום, ומיד מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מערבבים עד שהרוטב רותח ומתגבש למרקם אחיד. מסירים מהאש.
• יוצקים את הרוטב על פרוסות ההודו, ומכסים את התבנית בנייר כסף.
• אופים במשך 15 דקות, עד שהרולדה מקבלת גוון שחום יפה.