רכיבים
- 1/2 1 כוסות (180 גרם) שיבולת שועל רגילה (מגולגלת)
- 1/3 כוס (60 גרם) צימוקים
- 3/4 כוס (75 גרם) שקדים ללא מלח
- 1/4 כוס (20 גרם) קוקוס לא ממותק
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים
- 1/4 כוס (80 גרם) סירופ מייפל / אגבה / דבש
- 2 כפות (30 גרם) שמן קוקוס / 20 גרם מרגרינה
- 1 כפית תמצית וניל
- לציפוי השוקולד:
- 1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו
- 1/4 כוס (80 גרם) סירופ מייפל / דבש
- 2 כפות (30 גרם) שמן קוקוס, מומס / 20 גרם מרגרינה, מומסת
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנת ריבועי חמאת בוטנים ושיבולת שועל בציפוי שוקולד:
מתכון ל-16-20 ריבועים
1. משמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים מעט גבוהים בגודל 20X20 ס"מ ומרפדים בנייר אפייה, כך שיהיה אפשר להפריד בקלות את הריבועים מהתבנית בסוף האפייה.
2. במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל, השקדים, הצימוקים והמלח.
3. בסיר קטן על אש נמוכה, ממיסים יחד את חמאת הבוטנים, הדבש / סירופ המייפל ושמן הקוקוס. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל.
4. יוצקים את תערובת חמאת הבוטנים לתערובת שיבולת השועל ומעבדים במעבד המזון עד לשילוב מלא ולקבלת מסה יציבה.
5. מעבירים את ה"בצק" לתבנית המוכנה, מהדקים לשכבה אחידה ומחליקים בעזרת גב של כף רטובה.
הכנת ציפוי השוקולד:
6. בקערה קטנה, מערבבים את הקקאו עם הדבש / סירופ המייפל, שמן הקוקוס המומס / המרגרינה המומסת ותמצית הווניל.
7. יוצקים את ציפוי השוקולד באופן שווה על התערובת שבתבנית.
8. מעבירים למקרר למשך שעתיים להתייצבות.