רכיבים
- 3/4 1 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה
- 4 כפות אבקת סוכר
- 1 ביצה + 1 חלמון
- 1 אבקת אפיה
- קמצוץ מלח
- מלית אוכמניות מוכנה
- לקישוט: פרוסות שקדים מולבנים ואבקת סוכר
אופן הכנת גאלט אוכמניות:
רגע לפני: במקום להתעסק עם שולי פאי מדויקים, פשוט מקפלים את קצוות הבצק על המלית ושולחים לתנור. העובדה שהוא לא צריך להיות מושלם, פשוט הופכת אותו לכזה. מתכון לגאלט אוכמניות מפנק וטעים.
• בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את החמאה (כשהיא חתוכה לקוביות) והסוכר, עד להיטמעות מלאה. מוסיפים את הביצה, החלמון (רק הצהוב) ומעבדים היטב.
• מוסיפים את הקמח (לאחר ניפוי) ואבקת האפייה, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
• מוסיפים את המלח, מעבדים עוד דקה ומוציאים.
• מקמחים משטח עבודה, ומעבדים עליו ידנית את הבצק. מחזירים לקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• מקמחים שוב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעיגול לא מדויק בעובי 1.5 ס"מ. מעבירים לתבנית.
• במרכז הבצק, מניחים בנדיבות ממלית האוכמניות, אך שומרים על מרחק של 8 ס"מ מהשוליים.
• מקפלים את שולי הבצק על המלית באופן חופשי, ומורחים את הבצק בביצה טרופה.
• אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב יפה.
• מפזרים מעל פרוסות שקדים מולבנים או אבקת סוכר, ומגישים.