רכיבים
- 1 חציל
- 2 בצלים
- 1 סלסלת נבטים סיניים
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל ירוק / צהוב
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 כוס בוטנים
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות חומץ
- 1/2 לימון
אופן ההכנה:
• חתכו לקוביות את החציל והניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אפו את החציל במשך 15 דקות על חום בינוני.
• במקביל, פורסים את הפלפלים לרצועות דקות, חותכים את הבצל לקוביות קטנות וקוצצים את צרור הכוסברה.
• הכניסו לקערת ערבוב קטנה את רוטב הסויה, שמן הזית, החומץ, המלח והסוכר. סחטו את הלימון והוסיפו גם אותו. ערבבו היטב יחד עד לקבלת רוטב אחיד.
• בחרו בקערת הגשה גדולה, הניחו בתוכה את הנבטים, רצועות הפלפלים, הבצל, הכוסברה ואת קוביות החציל האפוי.
אופן ההגשה: הוסיפו את הרוטב לתערובת הירקות, שברו את הבוטנים ופזרו מלמעלה לקישוט.
הסלט מתאים כמנה ראשונה בארוחה בסגנון אסיאתי כמו כנפיים בצי'לי וטריאקי (מתכון תוכלו למצוא כאן)