מתכון לכבד קצוץ: כבד קצוץ הוא מנה מסורתית, המתאימה להגשה כמנת פתיחה, אך מהווה בהחלט מנה בפני עצמה. בשבתות הארוכות ניתן ליהנות ממנו בסעודה שלישית שכבר נערכת מאוחר יחסית ומתאים לשלב בה מנה משביעה בנוסף לסלטים הרגילים.
הכבד מכיל ברזל, אך אין להפריז באכילתו שכן הוא מכיל גם כולסטרול ושומן.
הוא פשוט להכנה ומשדרג כל שולחן וכל סעודה. גם ילדים ישמחו לטעום ממנו ויזכו להכיר את טעמו של הכבד, מפני שהם בדרך כלל לא אוהבים אותו בצורתו המקורית.
אפשרויות ההגשה שלו גם הן מגוונות, אבל מסתבר שדווקא ההגשה הקלאסית ביחד עם בצל מטוגן ובליווי חלה טריה, היא הפשטות המנצחת!
החומרים לכבד קצוץ
1/2 ק"ג כבד צלוי
3 בצלים גדולים
4 ביצים קשות
שמן לטיגון
מלח ופלפל
כך תכינו כבד קצוץ
מטגנים את הבצל בשמן, עד שיזהיב ושומרים בצד.
מטגנים את הכבד בשמן על אש קטנה, כרבע שעה. מוציאים לקערה, מקלפים ומוסיפים את הביצים הקשות, ובוחרים את הדרך לקצץ:
יש מי שמעדיף קיצוץ ידני באמצעות סכין, וערבוב במזלג למצב קצוץ גס, לאחר מן מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
יש את השיטה לטחון במטחנת בשר, אשר גם היא משאירה מרקם מעט גרגירי, ומתאימה כאשר מכינים כמות שקשה לקצוץ ביד.
האפשרות השלישית, שימוש במעבד מזון, יוצרת התוצאה שהיא יותר "ממרח כבד". יש רבים שמעדיפים אותו, והוא מתאים במיוחד לילדים.
בכל דרך שבוחרים כבד קצוץ הוא מעדן. אך חשוב לציין כי הוא רגיש מאוד לטמפרטורה, ומתקלקל בקלות, לכן עדיף להכינו סמוך לזמן האכילה, מפני שהוא נשמר רק ימים בודדים בקירור. כמו כן, יש להוציא אותו מהמקרר רק ממש לפני ההגשה.