מתכון לעוף בשומשום: הנה מתכון שישדרג את שולחן השבת שלכם: חלקי עוף עם דבש, סויה, צ´ילי ושומשום קלוי. התוצאה: מנה בלתי נשכחת, לכבודה של השבת.
הרכיבים לעוף בשומשום:
6 מנות חזה עוף, חצי כוס דבש, חצי כוס רוטב סויה, כוס מים, 2 כפות קורנפלור, מעט זנגוויל טחון (עדיף טרי), מעט פתיתי פלפל צ´ילי יבש, כף שומשום קלוי.
כך תכינו עוף בשומשום
מתחילים עם קליית השומשום במחבת. מניחים את השומשום, ומערבבים עד השחמה.
אחר-כך משמנים מחבת בתרסיס או בשמן רגיל, חותכים את פרוסות העוף לקוביות קטנות, ומקפיצים במחבת על להבה בינונית עד שהצבע הופך לזהוב.
מערבבים היטב בקערה את רכיבי הרוטב ומוודאים שאין גושי קורנפלור. שופכים את הרוטב על העוף במחבת, ומבשלים עד שהופך סמיך. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים.
אחרי שהרוטב מבושל, מפזרים את השומשום וממשיכים לבשל כ-10 דקות. מגישים חם או פושר על אורז וירקות מוקפצים.