לקראת שבועות, "כיכר השבת" פותח בסדרת מתכוני חלב משובחים ומהירי הכנה. והפעם: עוגת גבינה בפירורים.
המצרכים
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
שני חלמונים
200 גרם חמאה רכה
חצי כוס סוכר
כף קליפת לימון מגורדת דק
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה בטעם של פעם
כף קליפת לימון מגורדת דק
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
לשמן שתי תבניות, אחת גדולה עבור העוגה עצמה ושניה קטנה יותר עבור הפירורים.
מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים לבצק חלק.
משטחים 2/3 של הבצק בתבנית העגולה ואת השליש הנותר בתבנית השניה.
אופים את ההתבניות בחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
הכנת המילוי:
בוחשים יחד את הגבינה עם הסוכר, מוסיפים את השמנת החמוצה וקליפת הלימון ומערבבים.
מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות הסוכר ויוצקים על הבצק בתבנית העגולה.
את הבצק בתבנית המלבנית מפוררים לפירורים וזורים על העוגה.
מגישים קר.