מי שנזהר בימי הפסח מאכילת מצה שרויה ועדיין רוצה להנות משניצל פריך, המתכון הבא יסביר לו איך עושים זאת:
רכיבים:
פרוסות שניצל עוף עבות, וירקות: קישואים וגזר. קמח תפוחי אדמה, ביצה, אגוזים טחונים.
ההכנה:
מגרדים קישואים וזגר, רבע מכל אחד לכל מנה, ומעמידים בצד לניקוז נוזלים.
סוחטים היטב, מחממים שמן בסיר הטיגון ומאדים עד שהקישוא הופך שקוף.
ניתן להוסיף שום ואפשר לאדות בצל לפני הוספת הירקות. מוסיפים מלח לפי הטעם.
מצננים, ומסננים נוזלים שנית. ממלאים את החלל ומדביקים את שני הקצוות ביחד.
בוללים יחד קמח תפוחי אדמה מתובל ומעורבב עם ביצה ומעט מים. אפשר במקביל להוסיף אגוזים טחונים.
מטגנים על אש בינונית עד שהחוץ פריך וזהוב, הופכים צד, מנמיכים אש, ומוציאים לניר סופג.