למי שמיצה את הגעפילטע פיש ומחפש תחליף ראוי, הדג המרוקאי המסורתי יכול להיות בהחלט כזה.
החומרים
מלח
2 כפיות שמן.
5 פלפלים חריפים במיוחד. יש לחצות אותם.
חצי כוס מים
2 דגים טריים, גדולים
4 שיני שום קצוצות דק דק.
חבילת כוסברה קצוצה
2 עגבניות פרוסות
כף פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
פורסים את הדגים (נסיכת הנילוס, מושט, בורי) לפרוסות גדולות וממליחים. כעבור שעתיים, מטגנים אותם על כוסברה, שום, פלפלים ועגבניות פרוסות.
מוסיפים את הפפריקות (מתבלים לפי הטעם) ואת השמן.
מוסיפים מים שיכסו במעט את תוכן הסיר, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.