המגוון העצום יכול לעיתים לבלבל. מה מכינים ליד המנה העיקרית, החותם של סעודת השבת? אם נקעה נפשכם מהאורז הסטנדרטי או מתפוחי האדמה היבשושיים, נציג לכם כאן מדי שבוע סדרת תוספת ראויות שישדרגו לכם את הסעודה כולה.
האורז יבש? תוסיפו לו פירות יבשים.
רכיבים:
בצל, חתוך לפרוסות.
שן שום.
פירות יבשים לבחירה: תאנים, משמשים, צימוקים, שזיפים, אגוזי מלך, צנוברים. יש להשרות.
קינמון.
מיץ לימון.
סוכר חום.
אופן ההכנה:
מאדים את הבצל בשמן חם, עד שתיווצר שקיפות. מוסיפים שום ואת הפירות.
מערבבים בכל העת עם השמן והבצל. יש להוסיף את האגוזים והצנוברים אחרונים.
מוסיפים סוכר, מעט קינמון, מעט מיץ לימון, ומכסים במים.
מבשלים עד שהפירות רכים ונימוחים.
מצוין כתוספת לאורז. חגיגה של טעמים.
לבריאות!