רכיבים
- 3 קופסאות טונה
- 6 ביצים
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 2 תפוחי אדמה
- 1 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (לא חובה)
- 1 בצל לבן
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס שמן לטיגון
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/3 כפית כמון טחון
אופן ההכנה:
• מקלפים את תפוחי האדמה, מניחים בסיר מלא מים ומבשלים אותם לפחות 20 דקות על אש בינונית, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. לאחר שתפוחי האדמה מבושלים, חוצים אותם לשניים ומועכים היטב בעזרת מועך פירה.
• מסננים את קופסאות הטונה מהשמן או המים, שופכים אותן לקערה גדולה ומפוררים היטב את הטונה.
• קוצצים את הבצל דק דק, ומוסיפים לקערת הטונה את הבצל, הפטרוזיליה, התבלינים, הביצים ומחית תפוחי האדמה.
• מערבבים היטב הכל יחד עד לקבלת מסה אחידה.
• בקערה נפרדת מניחים את פירורי הלחם.
• יוצרים קציצות קטנות מתערובת הטונה, ומגלגלים אותן בקערת פירורי הלחם.
• מחממים במחבת גדולה את שמן הטיגון. לאחר כ-3 דקות, כשהשמן רותח, מעבירים את הקציצות למחבת ומטגנים אותן למשך 2 דקות מכל צד על אש בינונית.