הירקות מאז ומעולם כיכבו בתפריטי הבריאות המומלצים על ידי דיאטנים, אבל מה אנחנו באמת יודעים על היתרונות הבריאותיים שלהם? מחקר חדש של המרכז למניעת מחלות (CDC) בארה"ב, דירג 47 סוגים של ירקות ירוקים הידועים כמסייעים להפחתת מחלות כרוניות, כאשר בראש הטבלה עומדים הירקות שעמדו במדד "הכי הרבה חומרים מזינים בקלוריה".
אלו חמשת המקומות הראשונים:
1. גרגיר נחלים
עשיר בויטמינים C, K ו-A ובמינרלים חשובים כמו מגנזיום וסידן, הידועים בכך שהם מסייעים לחיזוק העצמות, שומרים על עור רענן וקורן ובריאות עיניים תקינה וכן, מפחיתים את הסיכויים לחלות בסוגים מסוימים של סרטן.
עם זאת, מסתבר שהירוק הבריא הזה, המגיע ממשפחת הכרוב, הברוקולי והקולורבי, אינו נפוץ בארץ ואף קיימת נטייה לבלבל ביניהם לירוקים אחרים, שאין לזלזל בחשיבות תרומתם, אך הם מדורגים במקומות נמוכים יותר.
ערך תזונתי: 4 קלוריות לכוס
2. כרוב סיני
קוראים לו כרוב, הוא נראה כמו כרוב, הטעם אף הוא די דומה, אבל הוא בכלל מגיע ממשפחת הלפת. הכרוב הסיני מציע ברזל, ויטמין A, ויטמין C, פרוטאין, סיבים תזונתיים וערך פחמימתי לא מועט. במטבח הסיני הכרוב תופס מקום של כבוד ותוכלו למצוא אותו בשלל מתכונים אסייתים.
ערך תזונתי: 9 קלוריות לכוס
3. מנגולד
עלי המנגולד, או בשמם השני - סלק עלים, הם גדולים ובשרניים בעלי גבעול אדום, צהוב או לבן. הם מכילים שיעור גבוה של הויטמינים A, K ו-C ועשירים במינרלים, סיבים תזונתיים וחלבון.
את המנגולד תוכלו לאתר בקלות בתפריט הים-תיכוני, הן כירק בפני עצמו והן בבישול פיקנטי, לצד בשר, אורז ואגוזי מלך.
ערך תזונתי: 7 קלוריות לכוס
4. תרד
אמנם יחסי הציבור של התרד לא עשו עמו חסד, אך כדאי שתדעו: התרד מכיל יותר ממחצית הכמות של ויטמין A שעלינו לצרוך מידי יום, הכוללת מינרלים, ברזל, מגנזיום ואשלגן. לאחרונה, ניכרת מגמה התומכת בשילובו של התרד המטבח, וכך תוכלו למצוא שילובים כמו קיש תרד וגבינות, מאפינס תרד ואפילו מרק תרד.
ערך תזונתי: 7 קלוריות לכוס
5. חסה
אמרתם בריאות, אמרתם חסה: היא מציעה את הויטמינים A, C ו-B בשפע, היא קלה להכנה בכל צורה שהיא - סלט, תבשיל ואף בשייק מרענן, ובעיקר מכילה קלוריה אחת בלבד לכוס
.