כתום חזק: חזה עוף במתיקות רכה

חזה עוף מוקפץ או מטוגן הוא מעדן. אך עם חגיגת ירקות כתומים בשילוב צנוברים, בטטה ודלורית מדובר במנה עיקרית שתזכרו אותה הרבה אחרי שהארוחה תסתיים. מורן פינטו הופכת עוד מתכון שיגרתי ומשעמם לחוויה אמיתית(אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
מתיקות רכה הנובעת מהירקות (צילום: shutterstock)

מתכון לחזה עוף בירקות כתומים

  • 4 פרוסות חזה עוף
  • 500 גר׳ דלעת או דלורית
  • 3 בטטות בינוניות
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 4 כפות שמן
  • חופן צנוברים
  • 6 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  • קוצצים את החזה עוף.
  • את הדלעת והבטטות חותכים לקוביות.
  • מחממים מחבת גדולה ובה את השמן.
  • מוסיפים את הדלעת והבטטות לטיגון קל, ואז את החזה עוף מערבבים בכף עץ ומבשלים במשך 20 דק׳ יחד על אש בינונית. מתבלים במלח, פלפל, ושום כתוש, מוסיפים 1 כוס מים חמים ומכסים. מבשלים עד צימצום הרוטב. שמים צנוברים וכוסברה קצוצה ,ומכבים את האש.
  • ניתן להוסיף קמצוץ קינמון.

מגישים חם על אורז לבן

מורן פינטו
Mpinto166@gmail.com

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אני שמה גם גזר בזה
אירית כהן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות