חברת הזית שיווק שמן זית פארק התעשיה קדמת גליל מבקשת לערוך איסוף של המוצר "שמן זית כתית מעולה".
זאת, לאחר שנערכה בדיקה על ידי משרד הבריאות מחלקת שירות המזון ונמצא כי השמן אינו שמן זית ולא כפי שסומן "שמן זית כתית מעולה".
כמו כן, אומרים במשרד הבריאות, הרכב חומצות השומן לא מתאים להגדרת השמן.
בהודעה החברה, שפורסמה על ידי משרד הבריאות, נאמר כי "הציבור מתבקש שלא לצרוך את המוצר. לקוחות שברשותם המוצר מתבקשים לפנות ונעמוד לשירותכם בעניין החזרת המוצר ותזוכו במחירו".
הודעה זו מצטרפת לשורת הודעות שפרסם באחרונה משרד הבריאות בנוגע לשמנים המשווקים כ"שמן זית" לציבור הרחב ומבדיקה מתברר כי הנכתב על הבקבוק לא משקף את מה שיש בתוכו.
צריכת שמן הזית הממוצעת בישראל עומדת על כשלושה ליטרים בשנה לאדם, כמות יחסית ממש נמוכה מול הצריכה בספרד העומדת על 25(!) ליטר בשנה לאדם וגם מול יוון שם הצריכה עומדת על 15 ליטר שמן זית לשנה לאדם.
עם זאת, עדיין מדובר על כמות אדירה של שמן המשווקת בישראל, וככל שהמחירים עולים הדבר גורם להתפשטות התופעה של זיופים שפוגעים כמובן בראש ובראשונה באיכות המוצר ובצרכנים.
כ-25% מכמות השמן המשווקת בישראל נמכרת ברשתות השיווק והשאר נצרך על ידי השוק המוסדי ומפעלי תעשייה. מקורות אספקת שמן הזית הם מייצור מקומי, המהווה 80% מסך הצריכה הישראלית, ו-20% הינם מיבוא שמן בבקבוקים.