היום, ה-25 באוקטובר, הוא יום הפסטה. בין אם אתם מכינים לכם פסטה טעימה ובין אם אתם לא מתרגשים במיוחד מהיום הזה, בטח יהיה נחמד לדעת כמה דברים על הפסטה.
1. פירוש המילה
פסטה באיטלקית פירושה – בצק. הפסטה עשויה מקמח, מים וביצים.
2. מי המציא אותה?
יש הטוענים שהפסטה הגיעה בכלל מסין. רק בגלל שהאיטלקים שידגרו אותה – היא נחתמה על שמם, שהם המציאו אותה.
3. המנה הפופולארית
יש הטוענים שפסטה הינה המנה הכי פופולארית בעולם. ההסבר: היא המנה הקלה ביותר להכנה.
4. מי אוכל הכי הרבה
איטלקי אחד צורך כשלושים ק"ג של פסטה בשנה לעומת הישראלי שצורך רק 5 ק"ג פסטה בשנה. האמריקאים, אגב, צורכים כ-15 ק"ג פסטה בשנה.
5. איזה ייבוש
כדי להקנות לפסטה חיי מדף ארוכים היא מיוצרת באופן כזה שמייבשים אותה וכך אפשר להשתמש בה לאורך זמן.
6. לכל פסטה רוטב משלה
הייחודיות של הפסטה באיטליה שהם יודעים להתאים את הרוטב לצורת הפסטה. לכל פסטה – בכל צורה שהיא, יש רוטב ייחודי שיוצר מרקם מיוחד לסוג הפסטה אותו תרצו לאכול.
7. כמה סוגי פסטה יש?
כחלק מאיסוף החומר לכתבה ספרנו למעלה מ-16 סוגים של פסטות בשלל צורות וגוונים ועוד היד נטויה. הנה דוגמית: ספגטי, פפרדלה, מקרוני, לזניה, פוזילי, נודלס ופנה. הספגטי הינה הפסטה הנמכרת ביותר בעולם.
8. הכשר
במבט ראשון נראה כי אפשר לאכול פסטה ללא הכשר בגלל מינימום המצרכים שיש בה, אך כמובן שצריך לבדוק את ההכשר הן בגלל התוספות שמוסיפים לפסטה כגון ביצים ושמנים והן בגלל עובש שעלול להיווצר על פסטות ישנות ועוד. חפשו תמיד – כמו בכל מוצר מזון – את חותמת הכשרות.
9. היום הראשון לחגיגת הפסטה
יום הפסטה הבינלאומי הראשון התקיים ברומא בשנת 1995, עם כארבעים מומחים מכל העולם שחלקו את הידע שלהם עם עמיתיהם בכל הקשור לפסטה.
10. כמה השוק מגלגל?
נכון לשנת 2020 שוק הפסטה בישראל גלגל כ-605 מיליון ₪ בשנה. בעוד שהאיטלקים אוכלים מידי יום פסטה, הערכה היא שישראלים אוכלים אותו בין פעמיים לשלוש בשבוע.
על הפסטה מברכים "בורא מיני מזונות". שיהיה לבריאות!