לחצתם נודניק? קבלו 9 דקות שינה שממש לא יעזרו לכם

לילה של שינה טרופה והשעון מעורר מתחיל לעשות את שלו, אתם שולחים את היד כדי לכבות אותו ולקום, אך מתחשק לכם להרגיש את המיטה עוד כמה דק', אז אתם לוחצים על הנודניק, כמה דק' תרוויחו? (מעניין)

|
2
|
(צילום: שאטרסטוק)

מי לא מכיר את הכפתור של "הנודניק" בשעון מעורר? כן, זה הכפתור שנותן לנו כל בוקר עוד כמה רגעי נחת על הכרית החמה, אך אם אתם מאלה שאוהבים לישון בטח לא שמתם לב שכפתור הנודניק בסלולרי שלכם מכוון אוטומטית להעיר אתכם תוך 9 דקות בדיוק. למה 9? זה בדיוק מה שאנחנו שואלים את עצמנו.

כדי להבין מדוע הטלפון שלכם "מנדנד" לכם כל 9 דקות, נצטרך להזיז את המחוג הרבה אחורנית עד לשנות ה-50. אז היו החלו לייצר את השעונים המעוררים עם כפתור נודניק. השעון המעורר הראשון שהושק עם כפתור נודניק היה שייך לחברת ג'נרל אלקטריק והנודניק ארך 9 דקות. מדוע בדיוק תשע דקות? ישנן מספר תאוריות.

כיוון ששעונים מעוררים היו קיימים לפני שהומצאה פונקציית הנודניק, מפתחים נאלצו להתמודד עם מערכת מכניקה מסוימת, עם מגבלות משלה. תכנות המערכת, כך שתאפשר כפתור המופעל כל 10 דקות לא היה כל כך אפשרי. המתכנתים נאלצו לבחור בין 9 דקות ומספר שניות, לבין קצת יותר מ-10 דקות.

מכאן, התאוריות משתנות. יש האומרים כי דיווחים בשנות ה-50 טענו כי 10 דקות מספיקות לאנשים מנומנמים לחזור לשינה עמוקה. שזה עלול היה לגרום להם לקום עצבניים שוב – לכן 9 דקות היו מושלמות; אפשרו לאנשים יותר זמן במיטה, מבלי להגזים. אך התאוריה הנפוצה ביותר, היא כנראה הפשוטה ביותר. כפתור נודניק של שתי ספרות (10) הוא קשה יותר לתכנות מאשר כפתור נודניק עם טיימר חד ספרתי (9). לכן המתכנתים החליטו ללכת על השיטה הפשוטה ביותר.

שעונים מעוררים שהגיעו לאחר מכן לא תמיד עקבו אחר כפתור הנודניק הראשון, כאשר יש כפתורי נודניק המאפשרים למשתמשים לבחור בין 5 ל-10 דקות. שעונים אחרים, כמו זה של האייפון דווקא החליטו לעשות מחווה לכפתור הנודניק הראשון והלכו על תשע דקות.

תכלס, אין סיבה ממש מוצדקת לכך ששעונים מעוררים מכוונים את הנודניק לתשע דקות, אבל מה שבטוח, זה שההרגל הזה לא באמת עוזר לכם להתמודד טוב יותר עם הבוקר, למעשה הוא הופך אתכם לעייפים יותר. "ראשית, דקות השינה הנוספות הן לא איכותיות", מסביר רוברט רוזנברג, מומחה ברפואת שינה ל-CNN. "שנית, אתם מכניסים את עצמכם למחזור שינה חדש שלא יהיה לכם זמן להשלימו. זה יכול להוביל לתחושת עייפות וטשטוש מתמשכת במהלך היום". ובקיצור: עדיף לכם לכוון את השעון המעורר לשעה שבה אתם מתכננים לקום, אז אם אתם רגילים לדחות את השעון המעורר ב-9 דקות, פשוט כוונו אותו תשע דקות מאוחר יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
יתגבר כארי לקום בבוקר לעבודת בוראו שיהיה הוא מעורר השחר.... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חייל גאה
1
ל9 דקות אלה יש טעם מיוחד!!! יותר מכל שעות שנת הלילה יחד...
מקיץ נרדמים
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות