קנינו אשכול בננות צהוב ויפה, עבר יום אחד וחצי מהבננות כבר חטפו גוון כהה שמותיר אותנו עם שתי ברירות: לאכול את הבננות עכשיו או להכין עוגת בננות.
לפעמים הבננות מבשילות מהר משתכננו, אולם ישנן כמה דרכים לשלוט על תהליך ההבשלה ולהאט אותו.
מה עושים?
1. קערת פירות עם בננות זה יפה, אך תאלצו לוותר על הפוטוגניות. ברגע שחזרתם הביתה עם הקניות, הפרידו את הבננות אחת אחת מהאשכול, סדרו אותן במגש שטוח כך שלא יהיו צמודות זו לזו, הרחיקו אותן מפירות אחרים ושמרו אותן במקום קריר, ולא בסמוך למקור חום.
2. בנוסף, עטפו בניילון נצמד את קצה הגבעול של כל בננה. פעולה זו תלכוד את גז האתילן, ההורמון שאחראי להבשלת הפירות, מלהתפשט החוצה בין הבננות ולהאיץ את תהליך ההבשלה, כך שהן יבשילו לאט יותר.
3. אם הבננות הבשילו והקליפה השחירה, שמרו אותן במקרר. מרגע שהקליפה משחירה, הבננות יישארו טובות מבפנים (עם "דבש" בכמות קטנה) עד 5 ימים.