"קילוף וחיתוך בצל משחרר אנזים בשם אליצין, תרכובת אורגנית הכוללת גופרית ומשחררת חומצות אמינו וסולפוקסידים הגורמים לתגובה כימית התבטאת בדמעות" אומר תומאס סקוט מהסיינטפיק אמריקן ומציע 5 שיטות לצמצום החשיפה לחומרים המגרים ומניעת הדמעות.
קררו את הבצל
גם אם אתם מאחסנים את הבצלים במקרר, העבירו אותם למקפיא למשך 15 דקות לפני שאתם חותכים. בצל קר משחרר לאט יותר כימיקלים מגרים וכך תספיקו לחתוך אותו לפני שהעיניים יתחילו לטפטף.
הרחיקו את אדי הבצל
איך? פשוט מעמידים מאוורר קטן מעל האזור בו אתם חותכים את הבצל, וכך תשמרו על אדי הבצל רחוק מהעיניים שלכם.
אמצו שיטת חיתוך חדשה
אחת הדרכים הטובות ביותר למזעור טרגדיית הדמעות היא שמירה על מרחק מ'בשר הבצל'. כלומר, חוצים לשניים את הבצל ומיד הופכים אותו על פניו. צפו בהדרכה המלאה בסרטון הבא:
השחיזו את הסכין
סכין מושחזת מסייעת לחיתוך מהיר ומונעת שחרור כימיקלים מיותרים ומגרים מהבצל.
חתכו ליד אש גלויה
הדלקת נר או כל להבה אחרת עשויה להפחית משמעותית את הדמעות! נשמע מוזר? זה דווקא הגיוני: האש 'תבלע' גזים שהבצל משחרר ותצמצם את הסיכויים שלכם לדמוע.