בוחרים בחופשה בטוחה

כל הטיפים החשובים שישמרו עליכם בחיים בבין הזמנים

מי טובע יותר, בנים או בנות? • מה חשוב לזכור בבריכה ומה חשוב לוודא ביציאה מהבית • כל הטיפים החשובים כדי לעבור את בין הזמנים בשלום (בריאות)

|
4
| כיכר השבת |
איזה שמש. אבל הי, אמא יקרה שמרי עלי! (צילום: שאטרסטוק)

לא אחת אנו שומעים לצערנו על חופשה שהייתה אמורה להיות מרעננת ומאושרת שהסתיימה באסון כמו תאונה או טביעה. כולנו רוצים לסיים את החופש הגדול בשלום ולהתחיל את שנת הלימודים תשפ"ד עם כוחות מחודשים שלמים ובריאים. ריכזנו מספר טיפים התלויים בנו ובהתנהלות שלנו, ואשר יסייעו להצלחת המשימה בעזרת ה'.

הסכנות שבמים ושמירה מהן

טביעה היא אחד מגורמי הסיכון המרכזיים לתמותת ילדים ובני נוער בתאונות. הטביעה מתרחשת במקורות מים טבעיים, בבריכות ציבוריות וביתיות ואף במקלחת הביתית, במתקני רחצה ובגיגיות. הניסיון מלמד שהסיכון לתמותה מטביעה הינו גבוה יותר בקרב זכרים, פעוטות בגילאי 0-4 ובקרב נערים בגילאי 15-17. מרבית הטביעות התרחשו בחודשי הקיץ והאביב, ומעל 55% מהטביעות התרחשו בסוף השבוע.

אז כיצד נמנע את המקרה הבא? הנה חמש טיפים חשובים

  • בקרבת כל מקור מים לא משאירים ללא השגחה ילד מתחת לגיל 5 או שאינו יודע לשחות – אפילו לא לרגע. קובעים בכל רגע נתון מי המבוגר האחראי.
  • על ההורה להשגיח על הילד מבלי שדעתו תהייה מוסחת בעניינים נוספים.
  • אין להיכנס לחוף ים לא מוכרז, אשר אין בו שרותי הצלה פעילים.
  • יש לזכור כי בעוד שגלגל-ים מסוכן ולא מומלץ לשימוש, מצופים מומלצים מאוד, אך אינם מהווים תחליף להשגחה ולא מהווים תעודת ביטוח מלאה למניעת טביעה.
  • בעת יציאה מהמים יש לוודא כי הילדים אינם נוגעים בנקודות חשמל סביב הבריכה.

 וכמובן נזכור כי "חייב אדם ללמד את בנו להשיטו בנהר" דהיינו "ללמדו שחיה".

יציאה לחופשה

ביציאה למקום אירוח עם בריכה יש לוודא כי היא מגודרת ונעולה כנדרש, להקפיד על נעילת דלתות המובילות למרפסת או לחצר. חשוב מאוד להסביר לילדים על סכנות הטמונות בבריכה, להדריך אותם להיות ערניים לאחים הקטנים ולסביבה בטוחה סביב הבריכה. זכרו ילדים לא מכירים את המקום וסכנותיו.

כיצד להיערך לקראת נסיעה לטיולים?

בעת נסיעה ברכב יש להקפיד על חגורות בטיחות והתאמת הכיסא לגיל הנוסע. חשוב לזכור: לא נועלים ילד ברכב אפילו לא לשנייה. אין לאפשר לילד לשחק במפתח של הרכב, הוא עלול להינעל,  טמפרטורת הרכב יכולה להגיע בקיץ אף ל - 80 מעלות.

בכל יציאה מהרכב מוודאים שלא נותר ילד מאחור, חשוב לאמץ הרגל למניעת שכחת ילדים ברכב על ידי השארת תיק במושב האחורי, תזכורת בנייד, או להשתמש באמצעים אחרים התורמים למניעת שכחת ילדים.

יש להתאים את המסלול לגיל וליכולת הפיזיות של בני המשפחה, הליכה בשבילים מסומנים בלבד, ביגוד תואם ומלאי מזון ושתיה מותאמים לכל המסלול, יציאה למסלול בזמן מספיק על מנת לחזור בטרם שקיעה. אין להרים אבנים גדולות וסלעים ישנם. בישראל קיימים מספר זוחלים העלולים להיות ארסיים ומסוכנים.

לקראת נסיעה ארוכה נוודא כי הנהג אינו עייף, בעת הצורך לעצור לריענון. יש להימנע בכל דרך מלבצע עצירת הרכב בשול הכביש, ויש לבצע עצירות מתוכננות במקום בטוח בתחנות דלק או במקומות מסודרים.

ומה עושים שיוצאים מהבית?

מחקרים רבים מראים שהרבה מהפגיעות מתרחשות בבית, לפיכך בטרם השארת הילדים לבדם, עוברים איתם תהליך הדרגתי לוודא כי הם מכירים את הנחיות הבטיחות ויודעים מה לעשות במקרה חירום. חובה לוודא כי הילד מוכן להישאר לבד בבית ויודע כיצד להתמודד עם מצבים שונים. מגיל 11-9 ניתן להשאיר ילדים עד שעתיים. מגיל 14-12 ניתן להשאיר ילדים לפרקי זמן ארוכים יותר.

אחרית דבר- לצערנו כל ההנחיות שהוזכרו כאן נכתבו בדם ובעקבות אסונות גדולים אשר אירעו בעבר. יש לזכור ולחשב מראש את הדרכים, דרכי מניעת חבלות וזהירות מסכנות. ברור לכולנו כי, אף אחד לא קם בבוקר ו"מתכנן" להיפגע חלילה, אנו מחויבים לשמור על נפשותינו ונפשות משפחתינו

שתהיה חופשה נעימה ובטוחה!

הכותב הינו נתנאל פוקסברומר, סגן מנהלת הסיעוד, נווה הורים. סגל הוראה במרכז האקדמי לב ובשיתוף עמותת כל ישראל אחים ואחיות

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

4
מעולה ממש תודה
3
תודה רבה על התוכן המעניין
2
תודה על התוכן האיכותי, ישר כח ותודה לעמותת ''כל ישראל אחים ואחיות''
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות