הפתעה: מחקרים חדשים מגלים כי פופקורן מפחית את הסיכון למחלת סרטן ומחלות לב. מתברר כי פופקורן מכיל כמות גדולה של פולינפולים שהם חומרי חימצון חזקים הנלחמים בגורמים להופעת סרטן, למחלות לב ואף מפחיתים רמות גבוהות של כולסטרול.
במשך שנים נחשב הפופקורן כ'ג'אנק פוד' משמין ומזיק. המחקר מגלה כי כאשר מכינים אותו עם כמות מינימאלית של שמן או חמאה, הוא מכיל כמויות גדולות של פולינפולים המשבשים את ייצור הרדיקלים החופשיים הגורמים למחלות סרטן שונות
החוקרים הדגישו כי אין כל המלצה לאכול פופקורן בכמויות בלתי מוגבלות וודאי שלא מומלץ לצרוך פופקורן כשהוא "שוחה" בשמן או חמאה. יחד עם זאת, פופקורן המוכן בתנור עם כמות שמן מזערית (או ללא תוספת שמן בכלל) מסייע להפחתת הסיכון למחלות סרטן ומחלות לב