אלרגיה: איך מתמודדים, איך מאבחנים

פריחה, הקאות, נפיחות - אלה הם רק תסמינים מעטים של התפתחות אלרגית אצל התינוק שלך. דיאטנית קלינית מסבירה איך מתמודדים

|
1
| כיכר השבת |
(פלאש 90)

שכיחות אלרגיה אמיתית למזון בתינוקות וילדים היא כ 3% עד 8%.

תגובה אלרגית היא תגובה חיסונית שהגורם לה הוא הפעלת נוגדנים המיוצרים בגוף כנגד חומר שהוכנס לגוף, על ידי מערכת החיסון.

קיימים סוגים שונים של נוגדנים ובהתאם סוג התגובה בתינוקות ובילדים – חלבון החלב, ביצים, בוטנים, אגוזים, סויה, דגים, חיטה ושמשום מהווים 90% מכלל הגורמים לתופעות האלרגיות רוב האלרגיות לחלב פרה, ביצים, סויה וחיטה (לא ציליאק) חולפות עד גיל שלוש.

אלרגיה לחלבון חלב פרה הינה האלרגיה השכיחה ביותר אצל תינוקות.

כיצד נראית תגובה אלרגית?

התגובה האלרגית מזון הינה בעלת מופעים רבים ולכן בכל מקרה של חשש יש מיד להתייעץ עם רופא הילדים חלק מהסימפטומים יכולים להיות קשיי נשימה, עצירות, גזים, שלשולים, הקאות,פריחה בעור עד נפיחות, שיעול , עניים דומעות, נזלת יש מקרים בהם הסימפטומים מופיעים מיד עם החשיפה למזון החשוד ויש שיופיעו עד מספר ימים לאחר החשיפה.

בכל מקרה הטיפול היחיד הבטוח באלרגיה למזון הוא הימנעות מוחלטת מצריכת המזון האלרגני ומעקב אצל רופא.

להבדיל מאלרגיה ישנה גם תופעה של אי סבילות למזון אי סבילות מתבטאת כתגובה פיזיולוגית לאחר אכילת המזון והתגובה אינה קשורה למערכת החיסון.

את האבחנה יעשה רק רופא הילדים לדוגמא להבדיל מאלרגיה לחלבון חלב פרה, שם נדרש להחליף את תחליף החלב החלבי לתחליף חלב על בסיס חלבון מפורק (הדרוליזט) או על בסיס סויה בהתאם להוראת הרופא, ישנה אי סבילות לסוכר החלב – הלקטוז אי נוחות, "קוליק", כאבי בטן, פליטות ובעיות עיכול הן תופעות נפוצות בחודשי החיים הראשונים תופעות אלו יכולות להעיד על אי סבילות ללקטוז (רמות נמוכות של אנזים הלקטאז הדרוש לפרק את הלקטוז בגלל מערכת עיכול שאינה בשלה של התינוק) אי סבילות ללקטוז תתכן גם לאחר שלשול ממושך, שבו רמות אנזים הלקטאז יורדות באופן זמני בעקבות השלשול.

בתינוקות הסובלים מאוד מ"קוליק" או תינוקות שחוו מחלת שלשול ממושכת יש מקום לעבור למטרנה ללא לקטוז, באופן זמני על מנת להקל על אי הנוחות, עד להבשלה מלאה של המעי ופעילות מלאה של אנזים הלקטאז מטרנה ללא לקטוז מכיל את כל הרכיבים התזונתיים להם זקוק התינוק לגדילתו ואין בעיה לעבור לתמ"ל רגיל לאחר תקופה , בהתאם לגיל התינוק.

בילדים גדולים האלרגים לחלב ומוצריו ושאינם ניזונים מתמ"ל אשר מספק להם את כמות הסידן והחלבון לה הם זקוקים לגדילה נאותה יש לדאוג לאספקה נאותה של חלבון ממקורות מזון אחרים (בשר, עוף דגים, ביצים, ) ואספקה נאותה של סידן – לעיתים קשה להגיע לקצובה המומלצת של סידן ללא מוצרי חלב המהווים מקור עשיר לסידן ואז ניתן להשלים את התפריט עם תוספי סידן המותאמים לילדים.

מומלץ להתייעץ עם דיאטנית ילדים בדבר העשרת התפריט בסידן ו/ או תכשירים מומלצים של סידן לילדים.

(הכותבת הינה דיאטנית קלינית – מנהלת מדעית במטרנה)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
בכתבה זו אמנם הזכרתם את כל המזונות העלולים לגרום לאלרגיה אולם פרטתם רק על החלב. מחכה לפרוט על השאר. (בעיקר על שומשום)
אמא
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות