אם אתם מקפידים על תזונה בריאה ופעילות גופנית קבועה, אך המשקל עדיין תקוע, כדאי שתתחילו לאמץ אוכל חריף לתפריט שלכם.
מחקר חדש שהוצג בכנס השנתי ה-59 של אגודת הביופיזיקאים בבולטימור חשף כי תרכובת אורגנית שומנית בשם קפסאיצין האחראית לטעם החריף של מאכלים כמו פלפל צ'ילי, עשויה לסייע במניעת עלייה במשקל.
אין ספק שמדובר בגילוי מבטיח לאנשים הסובלים משומן עודף, ומהווים כשליש מאוכלוסיית העולם. עורכי המחקר, מאוניברסיטת וויומינג בארה"ב מוכיחים כי הקפסאיצין יכול לעזור לשמנים בהפחתת המשקל, בשל העובדה שזהו חומר המגביר את קצב חילוף החומרים.
בנוסף, הקפסאיצין מעודד את הגוף לשרוף קלוריות ויוצר תחושת חום שגורמת לתאי שומן לבנים ("שומן רע") להפוך לתאי שומן חומים ("שומן טוב").
"בגוף שלנו, תאי השומן הלבנים אוגרים קלוריות ומנגד, תאי השומן החומים פועלים לשריפת השומנים המיותרים באמצעות תהליך תרמוגני" מסביר ויווק קרישנן, סטודנט לתואר שני הלוקח חלק בקבוצת המחקר. "אכילת מזון עתיר ומחסור בפעילות גופנית פוגעים בקצב חילוף החומרים וגורמים להשמנה".
החוקרים לא ממליצים לנשנש פלפלים חריפים בין הארוחות, אלא לתבל יותר המזון. ומה יעשו אלה שאינם מתחברים לז'אנר הלוהט? התחילו בהדרגה. מחקרים מראים כי ככל שאנשים נחשפים יותר ויותר לחריף, הם נוטים לאהוב את הטעם.
בהמשך, מתכוונים החוקרים לפתח תוסף תזונה טבעי המכיל קפסאיצין, מה שייתר את אכילת החריף.