הכל טעים יותר עם ביצה מעל, נכון? ובכן, חדשות טובות: מחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Heart מצא כי לאנשים שאוכלים ביצה בכל יום יש סיכוי נמוך יותר לפתח מחלת לב.
המדענים דגמו למעלה מחצי מיליון אנשים בריאים בגילאים 30 עד 79 מעשרה מקומות שונים בסין. במסגרת המחקר, נשאלו המשתתפים כמה פעמים הם אוכלים ביצים. כעבור תשע שנים, המשתתפים נבדקו שוב ונמצא שאלה שאכלו ביצים מדי יום היו בסיכון נמוך יותר לחלות במחלת לב.
אם להיות ספציפיים, אנשים שאכלו ביצים באופן קבוע היו בסיכון נמוך ב-26% לשבץ דימומי, חוו ירידה של 28% בסיכון למוות משבץ מוחי וסיכון נמוך ב-18% למוות ממחלות לב וכלי דם.