כתב העת הבריטי לתזונה פרסם לאחרונה את מסקנותיו של אחד המחקרים הכי טובים אי פעם - מיד אחרי אלה שממליצים על שוקולד ומנוחת צהריים, לפיהן אכילת גבינה משפרת את זרימת הדם ותפקוד הלב.
חוקרים מאוניברסיטת פן סטייט חקרו את השפעתה של הגבינה על מערכת הלב וכלי הדם, וגילו כי לחלב, ובפרט מהסוג שנמצא בגבינה, יש השפעה חיובית על הלב כיוון שהחלבונים והשומנים בחלב מסייעים להגביר את זרימת הדם בגוף. התוצאה: העברה מהירה יותר של חומרים מזינים וחמצן לכל תא בגוף, פיזור חום הגוף באופן שווה והסרת הפסולת והרעלים מהתאים.
אבל זה לא הכל. החוקרים רצו לוודא שרמות הנתרן בגבינה לא מבטלות את יתרונות החלב. לשם כך, הם ביקשו מקבוצת אנשים לאכול גבינה, ומקבוצת ביקורת לאכול גבינת סויה ובייגלה (כדי להגיע לאותן כמויות נתרן). גם כאן הראו תוצאות המחקר כי אלה שאכלו גבינה חלבית היו בעלי לחץ דם טוב יותר.