יושבים? חמאה לא מאיימת על הבריאות שלכם. להפך

מחקר מפתיע שהתפרסם לאחרונה מצא שחמאה היא ממש לא הדבר הכי גרוע במקרר, לא מסוכנת לבריאות או גורמת למחלות, והכי חשוב: יכולה לסייע לחולי סוכרת (מחקרים, בריאות)

|
2
|
חמאה. ממש לא הדבר הכי גרוע במקרר שלכם (צילום: shutterstock)

חדשות טובות לחובבי חמאה: מחקר חדש מאוניברסיטת טאפטס בבוסטון מאשר כי החמאה - אשר עד כה זכתה לגינויים רבים על כך שהיא רווייה בשומן - אינה נוראית כל כך לבריאות שלנו. למעשה, יתכן שבדיוק להפך.

לאחר בחינה של סדרת מחקרים שנערכו לאחרונה, הגיעו עורכי המחקר הנוכחי למסקנה כי ניתן למרוח חמאה, בתנאי שהיא איכותית, על טוסט או פרוסת לחם טרי או לאפות איתה ללא חשש, כיוון שאין קשר בינה למחלות כרוניות, כמו מחלות לב. בנוסף, מצאו החוקרים, כי החמאה עשויה להגן על הגוף מפני סוכרת מסוג 2.

למרבה הצער, זה לא אומר שנתחיל לצרוך אותה בלי חשבון. החוקרים הגדירו את החמאה כמזון שנמצא "באמצע" מבחינה תזונתית. כלומר, היא עדיפה על סוכר, אך גרועה משמן זית. אך כל עוד אנחנו יכולים לאכול ממנה ללא חשש, גם אם עם הגבלה מסוימת, אנחנו רגועים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
אפשר לקבל קישור למחקר המדובר?
עדי לוי
1
חיות שניזונות מעשב ומזרעי פשתן או קמח פשתן, יחס אומגה 3 ואומגה 6 בדמן הוא מאוזן. מכך גם יוצא שבחלב שהן מייצרות ובמוצריו (כולל חמאה כמובן) יחס אומגה 3 ואומגה 6 הוא מאוזן. לעומת זאת, חיות שניזונות ממספוא מודרני שכולל בעיקר תירס חיטה וסויה, האומגה 6 בחלב שלהן תהיה הרבה הרבה יותר מאשר אומגה 3. חמאה מח
חומצות שומן חיו
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות