חדשות טובות לחובבי חמאה: מחקר חדש מאוניברסיטת טאפטס בבוסטון מאשר כי החמאה - אשר עד כה זכתה לגינויים רבים על כך שהיא רווייה בשומן - אינה נוראית כל כך לבריאות שלנו. למעשה, יתכן שבדיוק להפך.
לאחר בחינה של סדרת מחקרים שנערכו לאחרונה, הגיעו עורכי המחקר הנוכחי למסקנה כי ניתן למרוח חמאה, בתנאי שהיא איכותית, על טוסט או פרוסת לחם טרי או לאפות איתה ללא חשש, כיוון שאין קשר בינה למחלות כרוניות, כמו מחלות לב. בנוסף, מצאו החוקרים, כי החמאה עשויה להגן על הגוף מפני סוכרת מסוג 2.
למרבה הצער, זה לא אומר שנתחיל לצרוך אותה בלי חשבון. החוקרים הגדירו את החמאה כמזון שנמצא "באמצע" מבחינה תזונתית. כלומר, היא עדיפה על סוכר, אך גרועה משמן זית. אך כל עוד אנחנו יכולים לאכול ממנה ללא חשש, גם אם עם הגבלה מסוימת, אנחנו רגועים.