לקראת חג הפסח, התקיימה שחיטה מיוחדת בחצר בית המדרש של האדמו"ר מסקווירא במאנסי.
כנהוג בחצרות חסידים ואנשי מעשה רבים, האדמו"ר נוהג לאכול רק מבשר שנשחט במיוחד עבורו על ידי שוחט מומחה. לשם כך, הוקמה משחטה מאולתרת בחצר בית המדרש, שם נשחטו מספר עופות תחת פיקוחו של האדמו"ר.
האדמו"ר עקב מקרוב אחר כל שלבי השחיטה, ואף מלח בעצמו את הבשר בסיום העבודה. זוהי מסורת חשובה עבור חסידי סקווירא, המבטאת את הקפדתם על כשרות ועל צריכת מזון ראויה.
האירוע עורר עניין רב בקרב בני הקהילה, ורבים מהחסידים הגיעו לצפות בשחיטה וללמוד מהאדמו"ר.