בעוד כמה ימים נסב כולנו סביב שולחן ליל הסדר, כשהפחמימה העיקרית שנצרוך תהיה המצה. מצה, זה אחד הפריטים שאו אוהבים ממש, או שממש לא מסוגלים לאכול.
רובנו מכירים את התהליך שעוברת המצה עד שהיא מגיעה אלינו לשולחן הסדר. גם היום, כמה ימים בלבד לפני החג, עוד ניתן היה לראות את מאפיית "תפארת המצות" בעבודה בתפוקה מלאה ובמשמרות כפולות.
"אנו בלחצים אדירים של הספקים" אומר הרב אליהו אמסלם, בעל המאפייה. "אני מאמין שנעבוד עד ממש יום לפני החג, יש המון הזמנות וקשה לעמוד בהספקים".
האמת, שביקור במאפיה מדגיש את הייחודיות שלה אל מול מאפיות אחרות. ניחוח המצות שעולה באפך עם כניסתך ליישוב רווחה שבדרום מזכיר את הריח הכל-כך מוכר ואהוב. ביקור במקום מציג כיצד המוח היהודי עושה שימוש בחדשנות בכדי להדר במצוות המצות על הצד המחמיר ביותר ועל פי כל כללי ההלכה מבלי לזוז מקוצו של יוד.
במקביל, טעימה קלה מהמצות מדגישה כי את הצורך בעשייה עם וותק וידע של שנים שנצבר כדי להביא לרמה כזו של פריכות וטעם איכותי - לא רוכשים ברגע.
ניכר שנעשית כאן עבודה מושקעת, העובדים כולם יראי שמים, לא מפסיקים למלמל 'לשם מצת מצווה' וחדוות העשייה מורגשת אפילו אצל פועל הניקיון.
מבט חטוף אל התנור לפני היציאה, ואנו הפעם באמת מבינים כי זו לא רק מצה מקמח ומים. יש כאן המון לב, המון חביבות מצווה ובעיקר מקצועיות שבולטת בכל פינה.
ניתן למצוא את מצות המאפייה בכל רשתות השיווק והן נמכרות גם בכמויות לסוחרים, וועדי עובדים או גם שי לחג לארגונים.