זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ק"ג תות שדה, שטופים היטב וחתוכים לקוביות
- 500 גרם סוכר
- מיץ מחצי לימון, סחוט היטב
- 1 כף מים רותחים
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק על אש בינונית, מניחים את כל מרכיבי הריבה, ומבשלים במשך שעה, עד שהתותים מתרככים ו"מתפרקים". מדי פעם מערבבים כדי למנוע חריכה.
2. מצננים את הריבה ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון, טוחנים למרקם הרצוי. אפשר לטחון למחית חלקה או להשאיר מעט חתיכות פרי. מאחסנים בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה, מאחסנים במקרר ושולפים כשרוצים. כדאי להחזיר את הריבה למקרר מיד בסיום השימוש, כך היא תישאר טובה לאורך זמן.