זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 25 תפוחי אדמה קטנים בקליפה אדומה, לא מקולפים וחתוכים לאורך ל-4 או ל-8
- מלח
לתיבול:
- 4 כפות מיונז
- 1 כף גדושה אבקת בצל
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 כפות פפריקה אדומה
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה החתוכים בסיר מלא מים עם כפית מלח ומבשלים עד שהם רכים (אבל לא יותר מדי). מסירים מהאש, מסננים ומצננים מעט.
2. מסדרים את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. בכלי קטן, מערבבים היטב את כל מרכיבי התיבול ושופכים על תפוחי האדמה, וביד מצפים כל פרוסת תפוח אדמה, כך שכולם יהיו עטופים בתיבול.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שתפוחי האדמה זהובים.