לבצק:
- 1 ק״ג קמח לבן, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה + תוספת לשימון הבצק
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 2 כוסות + 4 כפיות (500 מ"ל) מים פושרים
- 1 כף מלח
- 3 כפות שמן זית (לסוף הלישה)
לציפוי:
- 1 ביצה
- קורט סוכר
- קורט מלח
- 1 כף מים
- שומשום לציפוי
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: 4 תבניות אובליות לחלות בקוטר 8 ס"מ
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים במשך 2 דקות את הקמח, השמרים והסוכר. בהדרגה, מוסיפים את השמן והמים וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק רך שנפרד בקלות מדפנות הקערה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים או יותר. ממשיכים לעבד את הבצק במשך 8 דקות (הפעילו סטופר) במהירות בינונית. לקראת סוף הלישה, מוסיפים את המלח ושמן הזית ומעבדים 4 דקות נוספות.
2. משמנים את הבצק בנדיבות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במשך שעה-שעה וחצי (תלוי במזג האוויר. בקיץ הבצק תופח מהר יותר).
3. לאחר ההתפחה, נותנים לבצק כמה אגרופים כדי להוציא ממנו את האוויר ומעבירים למשטח עבודה נקי. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. כל כדור צריך לשקול 120 גרם. משמנים את משטח העבודה, מסדרים עליו את הכדורים ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.
4. מחלקים לשניים כל כדור, כך שיתקבלו 16 חלקי בצק שווים, ומרדדים אותם לרצועות בגודל שווה. קולעים 4 חלות - כל אחת מורכבת מ-4 רצועות, ומניחים כל חלה בתבנית אובלית משומנת.
5. מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו כדי שיהיה חם מאוד, ובמקביל מתפיחים את החלות בפעם השנייה במשך 45-60 דקות או עד שהחלות תפוחות (הקיץ יכול לקצר את זמן ההתפחה בחצי).
6. בכלי קטן, טורפים יחד את הביצה, המלח, הסוכר והמים, מברישים על החלות בעדינות כדי לא לפגוע בנפח שלהן ומפזרים שומשום מעל.
7. מכניסים את החלות לתנור החם, מנמיכים ל-190 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות (תלוי בעוצמת התנור). החלות מוכנות כשהן זהובות גם בתחתית ויש ריח משגע בבית. מחלצים בזהירות מהתבניות ומצננים את החלות על רשת.