זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 ראשי כרובית, מחולקים לפרחים שטופים היטב
- 1/2 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 7-8 שיני שום, כתושות
- 2-3 פלפלי חלפיניו / פלפל ירוק חריף, קצוצים דק
- 5 עגבניות בינוניות, קצוצות דק
- 1/2 2 כפיות כמון
- 1/4 1 כפיות פפריקה / אבקת צ'ילי
- 1/2 2 כפות כוסברה קצוצה
- מלח
אופן הכנת אורז כרובית עם ירקות בסגנון מקסיקני:
1. במעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית לפיסות קטנות, דמויות אורז, אך לא לפירורים קטנים מדי.
2. במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום ופלפלי החלפיניו, מדי פעם מערבבים, עד שהבצל שקוף והשום מעלה ריח.
3. מוסיפים את העגבניות, הכמון והפפריקה ומתבלים במלח לפי הטעם. מבשלים עד שהעגבניות מתרככות, מוסיפים את אורז הכרובית ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות עד שהאורז מתרכך ומסירים מהאש.
מגישים חם לצד מנות דג, עוף או בשר ואפילו לצד שמנת חמוצה, פרוסות אבוקדו ושבבי טורטייה מטוגנים.