זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כרובית קטנה, מופרדת לפרחים קטנים
- 1 גזר, מקולף וחתוך לקוביות בינוניות
- 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
- 2 פטריות פורטובלו, חתוכות לקוביות
- 2 גמבות בצבעים שונים, חתוכות לקוביות בינוניות
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גרם גבינה קשה מגוררת דק
- שמן זית
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית אורגנו יבש
אופן הכנת קסרול ירקות וגבינות בציפוי פריך:
1. מחממים כף שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את קוביות הגזר, הבצל, הפטריות, הגמבות ופרחי הכרובית, ומטגנים כ-6 דקות תוך ערבוב מתמיד. מסירים מהאש ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים וצינון הירקות.
2. בקערה עמוקה, מערבבים את הירקות עם האורגנו, המלח והפלפל השחור ומוסיפים את הגבינה הבולגרית ומחצית מכמות הגבינה הקשה המגוררת.
3. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית חרס / פיירקס בקוטר 26 ס"מ משומנת במעט שמן זית, ומפזרים מעל את המחצית השנייה של הגבינה הקשה המגוררת.
4. בקערית קטנה מערבבים את פירורי הלחם עם 4 כפות שמן זית ומפזרים על הכל.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים והגבינה נמסה.