רכיבים
- 2 סלקים קטנים-בינוניים
- 440 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים ושטופים
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 3-4 שיני שום
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 כפיות גרידת קליפת לימון
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח ים
- 2-3 כפות שמן זית
אופן הכנת חומוס סלק:
1. חותכים לסלקים את העלים, ומנקים היטב את קליפתם. עוטפים כל סלק בנייר כסף, מסדרים בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה.
2. לאחר הצלייה, מסירים את נייר הכסף, מניחים בקערה ושוטפים תחת זרם מים קרים, מה שיקל על קילוף הקליפה. מקלפים כל סלק וקוצצים גס.
3. במעבד מזון, טוחנים יחד לפירה את הסלק הקצוץ וכל שאר המרכיבים - מלבד השמן, במשך 1-2 דקות. מגרדים את דפנות המעבד וטוחנים במשך 30 דקות נוספות. בהדרגה, מוסיפים את השמן עד לקבלת מרקם משחתי קרמי כמו של חומוס רגיל.
>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?
>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים