רכיבים
- 4-6 נקניקיות 'הוד לבן' כשרות לפסח
- 4 עגבניות
- 1 פלפל אדום מתוק
- 1 פלפל ירוק מתוק
- 1 פלפל ירוק חריף קטן (לא חובה)
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף רסק עגבניות
- 6-8 ביצים
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת שקשוקה עם נקניקיות:
1. הכנת הירקות: חותכים לרצועות ארוכות את הפלפלים, פורסים לעיגולים את הפלפל החריף, קוצצים את העגבניות והבצל וכותשים את השום.
2. חותכים את הנקניקיות לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה, ומטגנים את הבצל והשום, עד שעולה ריח שום. מוסיפים את עיגולי הנקניקיות, מערבבים ומטגנים עוד חצי דקה.
4. מוסיפים למחבת את הפלפלים ומבשלים במשך 10 דקות.
5. מוסיפים למחבת את העגבניות והרסק ורבע כוס מים. מערבבים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
6. יוצרים גומות קטנות בתערובת הירקות, שוברים לתוכן את הביצים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות או עד שהביצים מוכנות במידה הרצויה.