רכיבים
- 750 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
- 1 צרור בצל ירוק, קצוץ
- 1 שן שום, כתושה
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1 כוס שמיר טרי קצוץ
- 1 כף תערובת תיבול איטלקי / רוזמרין / תימין מיובש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות שמן קנולה
- 4 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
- 2 כוסות סלט קולסלאו מוכן (מתכון בהמשך)
אופן הכנת המבורגר סלמון:
>> מתכון לסלט קולסלאו (כרוב) מעולה
1. במעבד מזון, טוחנים את הסלמון עד לקבלת תערובת הדומה במרקמה לבשר טחון. מעבירים לקערה בינונית.
2. מוסיפים לקערת הסלמון את הבצל הירוק, השום, גרידת הלימון, מיץ הלימון, הפטרוזיליה, השמיר, תערובת התיבול, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מחלקים את התערובת ל-6 חלקים, ויוצרים מכל חלק קציצה עגולה, עבה ופחוסה, בקוטר של הלחמניות.
4. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הקציצות ומטגנים כל אחת במשך 7-9 מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהמחבת לנייר סופג.
5. להרכבת ההמבורגר, חוצים לשניים את הלחמניות, מניחים קציצת הסלמון על החצי התחתון, מעמיסים עליה 1/2 כוס סלט כרוב, ניתן להניח מעל פרוסת עגבנייה / מלפפון / חסה, סוגרים עם החצי העליון ומגישים מיד.