רכיבים
- 3-5 פרוסות פילה סלמון טרי
- 1 בצל סגול, פרוס
- 1/4 כוס שמן
- 1 כוס תערובת פטריות שמפיניון ופטריות קטנות, מחולקות לרבעים
- 1/2 כוס סילאן
- 1/4 כוס רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- להגשה: בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים
אופן הכנת סלמון ברוטב פטריות:
1. מחממים היטב ווק גדול ומוסיפים את השמן. כשהשמן מתחמם, מוסיפים את הבצל הסגול, מקפיצים במשך דקה שמתיקות הבצל תפוג.
2. מוסיפים את הפטריות. חשוב מאוד: לא שוטפים את הפטריות. מקפיצים יחד עם הבצל, תוך ערבוב מדי פעם, לא מחכים שהבצל והפטריות יתבשלו יותר מדי, ומיד כשעולים אדים, יוצקים מעל את הסילאן ורוטב הסויה, מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ומסירים מהאש.
3. מסדרים את פרוסות הסלמון בתבנית פיירקס, ויוצקים עליהן את הפטריות המוקפצות. מפזרים מעל מעט מלח, כיוון שרוטב הסויה די מלוח.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, במשך 10-12 דקות.
מניחים פרוסת דג לכל סועד, יוצקים בנדיבות מרוטב הפטריות ומפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ובוטנים גרוסים.